Digui, Digui

Si has dit aquestes dues senzilles I curtes paraules amb una cantarella, vol dir que ja tens una edat, si fa no fa com jo.

Digui, digui… va ser un curs de català creat l’any 1984 per la Generalitat amb l’objectiu principal d’apropar l’ensenyament del català a la població adulta no catalanoparlant.

El curs estava en diferents medis: llibres (com ebooks però sense endollar), cassets d’àudio (unes coses que rebobinaves amb un bolígraf, BIC cristal a poder ser), ….

També es van adaptar per a la televisió, ràdio i premsa. Però la versió de la televisió ho va petar. Eren scketchos curts, divertits, amb actors I actrius amb el nivell de l’Alfred Lucchetti, Margarida Minguillón, Ramon Madaula, Juanjo Puigcorbé, Pepe Rubianes (tots dempeus),… amb guions d’en Josep Maria Benet i Jornet (entre altres) i música d’en Quico Pi de la Serra. Els influencers de l’època.

Doncs bé, he volgut fer servir aquest viatge en la memòria com a capçalera de l’apartat on vull recopilar tots els continguts en català que trobi per la xarxa: podcasts, webs, canals de youtube, ….

Intentaré que siguin continguts de qualitat i que encara estiguin actius o que encara siguin en català (he trobat algun canal de youtube que, tot i que va començar en català, ara el contingut és en Espanyol.

Doncs bé, espero que ho gaudiu!